Baileysostekake er en av mine store favoritter når det gjelder kaker!
vel, for å si det sånn: jeg liker ostekake og elsker baileys!
so that’s why! Haha!!
Jeg skal dele den med framgangsmåte Idag.
jeg begynner alltid to dager før servering, for da får hvert lag «sette» seg skikkelig, og man får en blank, fin overflate på kaffegeléen på toppen.
dette er til en form på ca 28-30 cm.
dette trenger du:
Bunn:
150 gr gjendekjeks
120 gr digestive kjeks
105 gr sm smør
Ostemasse:
10 ss vann
6 ts gelatinpulver
4 egg
210 grsukker
4,5 dl kesam
400 gr philadelfiaost, naturell
2,5 dl baileys
2,5 dl kremfløte, lett pisket
Gelélokk:
3 dl sterk kaffe
4-5 gelatinpulver
3 ts sukker
~~
Lag bunn:
knus kjeksene og bland med smøret.
fordel jamnt utover en form og la det stå kjølig sånn at bunnen stivner.
ostemasse:
Rør vann og gelatinpulver la stå ca fem min
Visp eggedosis
ha i kesam, ost og baileys og visp sammen til en fin, klumpefri røre. tilsett gelatin.
pisk fløten til krem. Bland forsiktig inn i røren.
ha over i formen vent til det stivner.
her lar jeg den stå over natten.
gelelokk:
bland gelatinpulver og sukker i lunka kaffe.
la stå i noen minutter. hell det forsiktig over kaken.
la det stivne.
jeg lar igjen kaken stå over natten.
rett før servering, pynter jeg med melkesjokoladehjerter.
VOILA! Ei aldeles nydelig ostekake for baileyselskere!
jeg har dessverre ikke bilde av ferdig resultat helt enda, men jeg legger inn bilder etterhvert mens kaken lages!
men ett godt tips på veien kan du få
Fikk en forsinket gave av sønn, svigerdatter og lille Leon barnebarn i posten!
kalender med bilder fra hans første år!
Det blir jeg bare heeeeelt bestemortussete av!!
Se da:
forresten så kjenner nok svigerdatter meg godt, siden hun kjøper strikkevettregler!
hehe…
jeg MÅ bare si det:
Jeg lider av en sjukdom, nå om dagen:
Strikkeabstinens!
så mye garn, så liten tid!
Gleder meg til hverdagen er her igjen!
(er Det lov å si??? )
vel, vel.. nok for idag!
plutselig STRIKKES VI!
KLEM!