Fredag~ukas travleste dag! Og lillemors møte med sitt store idol! Litt garnkjøp ble det også… en liten overraskelse på tampen. Finner du den?

@fredag starta tidlig, med ei spent jente i senga! Endelig er den store dagen her: 

-Lillemor på 10 år, skal få synge Ilag ned sitt store idol! ? (se mer lengre ned i innlegget) 

mor i hus har oppdaget altfor mange grå hår! -skrekk og gru! Jeg som ikke skulle handle NOE på Black friday, måtte bite i det sure eplet p kjøpe hårfarge! Selvsagt ble det en bluse også.. men.. HEY! – jeg sparte 20%. 
 

tok en tur innom jorids mønsterbutikk.   
 

der fant jeg den fantastisk fine oppskriften okto-luer og votter. Det blir to par votter til julegave, og selvsagt måtte jeg da innom norskgarn.no

for å bestille garn, igjen! Der var det heldigvis ikke Black friday! ?

Nydelige «okto» fra jorids butikk. 

 

vel vel! Tilbake til dagens høydydepunkt! 
lillemor i hus har ETT stort idol: Andrea Santiago! hun har autografer fra flere treff og det er selvsagt stooor stas for henne å ha samme sanglærer som Andrea! 
for en uke siden ble hun spurt om hun ville synge «all I want for Christmas is you”, sammen med Andrea, på årets kulturskule konsert! Vi har sunget og øvd 2 timer hver dag hele uken, og Idag var nervene på både mor og barn, heeelt ute å kjøre! 
med det gikk så fint atte! Og selvsagt fikk vi bilde etterpå! Fantastisk opplevelse for ei som bare er 10 år, å få synge med denne sympatiske, flotte artisten fra hjembygda! 
 

Andrea Santiago og Maija Andrea etter vel utført duett! 

i Strikkerommet er det også full rulle, sjøl om det ikke blir strikket så mye! Oppskrifter og strykemerker bestilles dagen lang. I natt kl 02, var det ei som Vippset for en oppskrift, sendte den avgårde med engang. Fikk tilbake spørsmålet: når sover du?? 
for å si det sånn, veldig sjeldent og stort sett aldri mer enn 5 timer i døgnet!  
 

 

For noen fine dager vi har, både bak oss og foran oss! 
nå er det sen kveld, the fam sover, mens mor ligger og funderer på morgendagens antrekk på årets julebord! Det ordner seg nok! 
God natt herfra! 
klem fra Vanja i Strikkerommet!

ps: om du leser dette og har lyst på gratis oppskrift på juleglede lue, så send en »juleglede» og egen mailadresse i strikkerommets meldingboks på Facebook 

 

Julens første giveaway i Strikkerommet!

nydelige øredobber med matt, rød finish og gullfarget anheng er årets første advents-giveaway! er du med??

 

I år tenker vi å ha advents-giveaway her i Strikkerommet! Er du med? 

først ut er disse nydelige julekule-øredobber i matt rød farge, med gullfarget anheng.

disse er veldig lette å ha i ørene.

disse kan du vinne om du kommenterer “lest” under innlegget her inne på strikkerommets facebookside. vi trekker tilfeldig av alle som kommenterer, og blir kjempeglad om du deler innlegget men det er ingen betingelse) 

meeeen… du må like siden vår 🙂

vinneren blir trekt søndagskveld kl 21.00 og premie sendes ut førstkommende tirsdag, i  god tid til årets jul!

(neste torsdag kommer ny giveaway, så følg med!)

 

24 dager til jul, er årets første gave i lillemors kalender <3

 

jeg har så smått begynt å finne fram og lage årets julekalender til lillemor i huset. ble sittende å nyte morgenkaffen med denne skjønne advendtsboka,  “24 dager til jul”, som har 24 små kapitler. den er skrevet av Eivind Herredsvela og handler om to små mus og deres juleeventyr på gården. 

mulig jenta i hus er for gammel med sine 10 år, men HEY, hun er den siste av ungene i hus, og må få være barn litt til! (syns mor i hus i alle fall) 

boken er på tilbud hos nordli akkurat nå og den finner du HER

ett utvalg av årets julekalender til lillemor i huset.

 

ellers i kalenderen putter jeg ting som er kjøpt hos ebay, funnet på salg o.l gjennom hele året. jeg putter også i litt snop på lørdager, og andre aktuelle tiln, som pepperkakeform og forkle den dagen vi skal bake, kinobilletter for kino m.m. 

se mer om det på bloggen i  dagene som kommer!

idag har jeg funnet fram en oppskrift som jeg laget før jul i fjor. jeg trengte noen gaver i siste liten og da ble det “hjertegod” pannebånd med pulsvanter. disse er helt nydelige! de er strikket i drops merino extra fine og finns i størrelsen barn og voksen.

sjekk ut oppskriften HER

 

Vel, det tror jeg var alt for denne gang! 

Vi Strikkes!! 

klem fra Vanja i Strikkerommet

 

 

 

travel dag utenfor strikkerommet! -Jeg vil bare strikke…

heisann! 

idag har det vært full dag, med kontroll på sykehus. forhåpentligvis er synet på plass snart sånn at jeg er klar for min egentlige jobb! 3 mnd uten merkes godt og kjedsomhetsfaktoren melder seg oftere og oftere!

idag har skolen juleverksted og jeg oppdaget igår kveld at det var vår tur til å bake! WHAT?? 

da var det bare å hive seg i muffinsbakinga! var det jeg hadde hjemme. ble en liten porsjon vanilje og sjokolademuffins! oppskriften er kjempelett og sjukt gode uten å bli tørre! den kan du finne her.

mine ble ikke like fine med de får duge! 

muffins fra det søte liv 

nå er 4 av 5 hjertegensere ferdige og det gjenstår to luer og en genser. Disse skal til de små i familien vår! de som har fått prøve sine, liker dem vedig godt! kløfritt garn! 

gensere med tilbehør til barn, barnebarn og bonusbarnebarn! 

 

neste prosjekt på pinnene er to “sola for alle” luer, på bestilling. Disse skal være julegave, så det gjelder å skynde seg! 

lue oppskriften bkle laget som en protest på at noen ville ta patent på samesola! det går bare ikke, den er brukt i det samiske mijøet i flere hundre år, og den er allemannseie! ferdig snakka! 

 

håper det snart er tid for en dag med strikking og kos, men det kan se ut som om det tar litt tid! 

ha en finfin ettermiddag! 

klem fra Vanja i Strikkerommet!

Stille morgen og første blogginnlegg!

DA er strikkerommets første blogg ett faktum! Velkommen!

stille morgen med kaffe og litt julestemning 

Jeg har lenge tenkt på at Strikkerommet trenger en blogg, og her er den! 

alle som har fulgt Strikkerommets to år på Facebook og Instagram, vet at det er mye som foregår av design, strikk og annen moro. 

Jeg som står bak Strikkerommet heter Vanja og er 47 år. strikking er min store lidenskap og det har det vært i nærmere 40 år. jeg ble hekta da jeg strikket min første genser som 9 åring. 

i bloggen vil det komme innlegg med siste design, spennende mønster fra andre designere, gratis oppskrifter, giveaway, tips og triks samt annen “hverdagsprat” 

feel free to coment!! 

 

det jeg har holdt på med siste tiden er hjertegensere til barn, barnebarn og bonusbarnebarn. 5 stykker. på bildene vises 4 av de, det mangler fremdeles en genser og 2,5 luer, men det er fort gjort!

disse er strikket i garnet Alpakka tweed fra Du Store Alpakka. du finner det her 

dette er det mykeste, varmeste garnet jeg noen gang har strikket med,! og med pinnenr 4 og 5, så går det veldig fort også. dette må prøves! 

mønsteret heter hjertegenser og kom ut i eget hefte, best av alt: det er helt gratis å laste ned! se det HER

disse er ferdige nå, en er på vei til finnmark, den andre er tatt i bruk av datteren i hus 
litt trådfesting må til her 🙂

idag har jeg hele dagen hjemme alene, da blir det litt husarbeid, julebakst, en liten timeavtale og masse strikking!! håper DU får en finfin dag uansett hvor du er! 

kommenter gjerne i bloggen om det er spesielle temaer du ønsker at vi skal skrive om her, eller har spørsmål! 

og du: følg gjerne strikkerommet på og instagram

klem fra Vanja i Strikkerommet!