Reklame | for egen oppskrift
søndag Idag!
Været er helt pyton ute, så det er umulig å oppleve noe på utsiden.
Jeg og jentene skal se litt film og bare slakke litt.
forresten, jeg bare må vise fram ett bilde jeg fikk på strikkerommets side Idag:
Disse ble jo bare helt nydelige!! ♥️
Jeg blir så imponert over alle flinke strikkere det ute!
WOW!
Denne shortsen finnes i str 1/3-6/9-1218 og 24 mnd.
den er strikket i Drops merino extra fine.
oppskriften ble lager\t for litt over ett år siden, men den er fremdeles veldig populær, og den er suuuuperfin
i rødt til jul, gul til påske samt andre farger, året rundt!
Oppskriften finner du HER
Det er ikke bare strikking som pågår i strikkerommet. Av og til bakes det litt også 😀
Før jul hadde jeg ett innlegg på miniblogg om baking av min absolutte favorittkake: suksessterte!
denne har jeg lyst til å dele her også, så her kommer den:
Ingredienser:
bunn:
200 gr malte mandler
200 gr farin
5 eggehviter
1,5 Ts bakepulver
krem:
150 gr margarin
125 gr sukker
5 eggeplommer
1 dl fløte
5 godt teskjeer vaniljesukker
pynt:
2 stk mørk kokesjokolade
slik gjør du:
mal mandlene, og vei opp 200 gr.
Pisk eggehvitene stive, skjær mandler, sukker og bakepulver inn i eggehvitene. (Ikke rør, da slåes lufta ut av hvitene)
fordel røren i to like store, smurte former og stek på 200 grader i 30 min. Bytt plass på formene etter 15 min.
så skal kremen lages:
kok opp fløte, eggeplomme og sukker.
rør hele tiden så den ikke brenner seg.
avkjøl blandingen litt, til ca romtemperatur og ha i margarin og vaniljesukker. Rør til alt smøret er smeltet.
avkjøl i vannbad.
når bunnene et helt kalde, piskes kremen med mikser, og deles i to deler. Smør en del på en bunn, legg den andre bunnen på.
smelt kokesjokolade og smør på toppen.
ha resten av kremen i en sprøytepose og lag rutemønster på toppen.
om Du ønsker så kan det pyntes med ekstra små sølvkuler i kryssene på toppen. Det bruker jeg til nyttårsaften.
håper du liker oppskriften!
Ha en riktig god Strikkesøndag!
Vanja